ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Патронажна грижа за 261 русенци осигурява Община Русе

Общество
15.08.2019  |  15:18
889
Мобилни екипи ще помагат на нуждаещите се по домовете им

Патронажна грижа по домовете на възрастни хора и хора с увреждания ще осигурява Община Русе по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания  в Община Русе и Община Сливо поле“. Това съобщиха днес на пресконференция ръководителят на проекта  Радостина Пейкова и екипът по проекта, директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“  Катя Петрова, представител на Община Сливо поле, представители на лечебни заведения, кметове на кметства, медии и др.

Основната цел на проекта е мобилни екипи да посещават нуждаещите се в домовете им.  От патронажната грижа ще могат да се възползват хора на възраст над 65 години; с валидно експертно решение на ТЕЛК; с хронични заболявания, нуждаещи се от продължително наблюдение и здравни грижи; граждани след оперативна интервенция и след хоспитализация, нуждаещи се от краткосрочно наблюдение и здравни грижи.

Услугата ще се предоставя на 261 русенци,  както и на 33-ма жители на различни здравно-социални услуги за община Сливо поле. На хората ще помага специализиран персонал, който включва болногледачи - 36 служители на пълен работен ден и до 72-ма на непълен работен ден; лекар; медицински фелдшер; рехабилитатор; психолог; социален работник и координатор. По график те ще извършват почасови посещения в домовете на нуждаещите се, обгрижвайки всеки според индивидуалните му нужди, в зависимост от конкретното състояние и заболяването.

 Административният договор  е между Община Русе и Министерство на труда и социалната политика по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

Общата стойност на проекта, който се реализира в партньорство с Община Сливо поле, е 687 693 лв., от които 85% са европейско финансиране в размер на 584 539 лв. и 15 % национално финансиране в размер на 103 153 лв. Периодът, в който ще се реализира проектът, е 15 месеца, считано от 22 юли 2019 г.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design