ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Пазара на труда в Русе и Гюргево развиват чрез трансграничен проект

Бизнес
07.06.2017  |  23:20
788
Областният управител Галин Григоров подписа два договора за осигуряване на национално съфинансиране
Областният управител Галин Григоров Снимка: Областна управа

Договори за осигуряване на национално съфинансиране по проекти, по които Областна администрация е партньор, подписа областният управител Галин Григоров в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от областна администрация. Двата проекта, по които са осигурени средствата, са разработени и одобрени по програмата за трансгранично сътрудничество Interreg V-A Румъния – България 2014 – 2020 г.

Проектът “Integrated employment interventions in the Border Cooperation Region, Giurgiu – Ruse” се осъществява в партньорство с Румънския червен кръст – клон Гюргево и Българската академия на науките. С реализацията на проекта ще се развие капацитетът за заетост на неактивните лица от региона Гюргево – Русе. Основните дейности са свързани с проучване на пазара на труда, идентифициране на мерки за подобряване на индивидуалните умения, обучения и др.

Вторият проект “Development of an information network to ease the cooperation between public authorities, NGOs, business and citizens in the cross-border region Bulgaria – Romania” е в областта на повишаване качеството на дигиталните публични услуги, които са ключов фактор за намаляване на административната тежест. Той се осъществява съвместно с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Русе и Eastern Danube Convention & Visitors Bureau Association, Румъния. Основната цел е да се подобри координацията между публичния и частния сектор на трансгранично ниво чрез насърчаване на електронното управление.

Предстои подписване и на договор за национално съфинансиране по трети проект, с акцент повишаване капацитета на сътрудничеството между Областна администрация Русе и Окръжен съвет Гюргево.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design