ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Перу прави в Русе дебют на "Дан Колов-Никола Петров", 600 борци от 44 държави излизат на тепиха

Спорт
22.02.2019  |  18:09
457
Международната надпревара е от 28 февруари до 3 март в "Арена Монбат"

Традиционният международен турнир по свободна и класическа борба за мъже и жени "Дан Колов-Никола Петров" подгони поредни рекорди. 57-ото издание на надпреварата ще се проведе в русенската зала "Арена Монбат" от 28 февруари до 3 март, като за първи път на тепиха ще излязат и състезатели на Перу. В последния момент заявки са подали и борците на Унгария. Така в Русе ще се състезават близо 600 борци от 44 държави. Визови проблеми спират към момента участието на Монголия.

Унгария пристига с най-добрите си мъже и жени в свободния стил. В състава на дамите са две от най-изявените им състезателки, които ще бъдат евентуални съпернички на Тайбе Юсеин (62 кг ) и Биляна Дудова (57) от русенския "Юнак-Локомотив". Гостите водят №1 в света за 2013-а Марина Састин, която не веднъж е срещала световната и европейска шампионка Тайбе Юсеин на тепиха. А Дудова победи Емезе Барка на последния мондиал в Будапеща през есента.

Сред участниците на турнира в Русе ще са повече от 50 медалисти от световни, европейски първенства и олимпийски игри, а над 30 са шампионите.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design