ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Пиърс Броснан поканен да играе Вапцаров в международна продукция

Лайфстайл
30.01.2015  |  09:44
1 655
Филмът ще разказва за Съпротивителното движение на Балканите по време на Втората световна война

Холивудският актьор Пиърс Броснан е поканен да играе ролята на Никола Й. Вапцаров в международна продукция, финансирана от ЮНЕСКО. Новината съобщил племенникът на поета Никола Б. Вапцаров. Пред „Монитор” той обяснил, че е разговаряно с роднините на автора на „Моторни песни”, за да разкажат повече подробности за живота му.

„Идеята на игралния филм е все още много сурова, но става дума за Съпротивителното движение на Балканите по време на Втората световна война. То е било подпомогнато от Великите сили, които са хвърляли над нашата територия оръжие и пари. Става дума за Трънския и Гоцеделчевския партизански отряд, както и за Гърция”, разказа племенникът на поета. Според него образът на Вапцаров ще е централен във филма.

61-годишният Броснан, известен най-вече с ролята си на Джеймс Бонд, още не е дал съгласието си, но родствениците на поета горещо одобряват избора му. Никола Б. Вапцаров се въздържал да даде повече информация за режисьора и сценаристите, тъй като продукцията е още в начален стадий. 

Пиърс Броснан вече е идвал в България. Миналата година той бе у нас за снимките на „Survivor” с Мила Йовович, заради който взе уроци по танци от примабалерината Маша Илиева. Броснан хареса много страната ни и заяви, че се чувства като у дома си и ще се върне пак. 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design