ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Пламен Нунев – за семейството, здравето и силата на духа

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ (2017)
22.03.2017  |  14:33
687
През последните няколко години водачът на кандидат-депутатската листа на на ГЕРБ в Русе минава и през хубавото, и през лошото, но от всяка ситуация успява да излезе още по-силен

Четирима внуци, двама синове и любяща съпруга са хората, които ежедневно зареждат позитивно и дават сили на Пламен Нунев да продължава да работи активно и да печели доверието на хората.

Макар и в предизборна кампания, водачът на листата на ГЕРБ в Русе успява да намери време и за най-близките си хора, които му дават нова енергия и са до него в най-хубавите и най-трудните моменти. А такива не липсват в живота на всеки човек.

През последните няколко години Пламен Нунев минава и през хубавото, и през лошото, но от всяка ситуация успява да излезе още по-силен.  

Само преди година му се налага да претърпи смяна на две стави, но и тогава изненадал всички лекари със силата на духа си като направил „първи стъпки“ без патерици само два дни след 5-часовите тежки операции. Въпреки това и до днес той продължава да полага усилия за пълното си възстановяване и спортът му помага много. Предпочита водно-закалителните процедури. За да поддържа добра кондиция, винаги когато има възможност, прави водна гимнастика.

Нунев, който преди години е бил активен спортист, не спира да вярва и да очаква момента, когато отново без проблеми дори и с титаниеви стави ще може да кара ски и да се любува на планината, която много обича. В същото време е категоричен, че спортът му е дал много – прави го по-организиран, дисциплиниран, точен и уверен във възможностите си човек. 

Интересен факт, който си спомня чак след операциите е, как преди години помогнал на 75-годишен мъж да смени става на достъпна за неговото семейство цена. Проблемът със скъпата операция бил поставен в приемната му като народен представител от ГЕРБ. Тогава близка на дядото  потърсила спасение за възрастния човек при Нунев. „Постоянно се сблъсквам с тежки съдби, пред които няма как да останеш безучастен. Винаги, когато мога, помагам”, споделя той. До днес, и без да обявява приемен ден, всеки понеделник десетки русенци чакат пред вратата му. Голяма част от тях търсят съдействие по най-различни лични въпроси. А той се старае от офиса да не излизат хора с нерешени проблеми.

Благодарността и щастието в очите на хората, се връщат при него като бумеранг. Вече 5 години той навсякъде държи за ръката съпругата си Таня. Запознават се на партиен концерт, след което няколко години са заедно преди да решат официално да узаконят връзката си. Нунев първоначално се шегува, че се включил в призива на Бойко Борисов да не остават ергени в партията. Но всъщност причината за втория му брак е много по-сериозна – любовта му към Таня, която продължава да разцъфтява и до днес. Двамата си казват “да” в романтичната обстановка на градината в Созопол. Вече имат зад гърба си по един брак. Пламен има двама сина и четирима внуци, а Таня – един син. Но по-всичко личи, че лятото на 2012-а е тяхното ново съвместно начало, което запазили в тайна само от суеверие. Единствените гости на тържеството били синовете им, както и сестрата на Пламен - известната ни спринтьорка Анелия Нунева.

След сватбата двамата не спират да покоряват върхове – и в преносния и в буквалния смисъл. Нунев гради политическата си кариера с няколко мандата в парламента зад гърба си и много свършена работа за Русе, а Таня е плътно до него и го подкрепя, макар че и самата тя не спира да работи. Понякога „бягат“ в планината – сами или с приятели. Пирин е една от либимите им. През 2014-а година си спомнят щурмуване на връх Безбог. „В подножието на Пирин времето беше прекрасно, истинска пролет, но колкото повече наближавахме хижата толкова по-студено ставаше. Амплитудните разлики в температурата бяха около 15 градуса, имаше и снежна покривка от 15 см, което ни попречи да се качим до върха, който е на 2645 метра височина“, разказва Нунев и допълва, че преди близо 10 години е покорявал Безбог заедно с големия си син Даниел.

Таня също е спортен човек. Разказва как е изминала 30 километра с велосипед по маршрут около язовир Батак, което е само едно от вело приключенията на съпругата на Нунев. „Радваме се и на внуците, които вървят по нашия път, те също карат велосипеди и обичат планината. Възпитават ги и към любов към България. Всяка година заедно с Таня обличат носиите и тръгват към международния фестивал в Жеравна. Именно там Нунев влиза и в отбора на „войводите“, част от сдружение „Пазители на българщината със съорганизатор фондация „Българе“. За членове на сдружението са поканени достойни българи патриоти с авторитет в обществото, какъвто несъмнено е и Пламен Нунев. В Жеравна се докосват до традициите и като активно се включват във възстановките на открито, зареждат се с изпълненията на автентични български фолклорни песни и танци. Винаги, когато има възможност Нунев взема със себе си на фестивала и внуците.

Именно малките Никол, Пламен, Белослава и Никола са тези, които му дават най-много стимул да продължи да се бори за по-добри времена за тяхното настояще и бъдеще. Казва, че се кандидатира за народен представител отново, защото заедно с колегите си може да продължи започнатото през последните години и да надгради постигнатите резултати. „Имаме реални решения, обърнати към просперитета на Русе и на страната ни. През последните години градът ни извървя първите решителни стъпки към своето възраждане и възвръщането на позициите си на лидер. Днес регионът е изцяло променен, благодарение на съвместните усилия на местната и националната власт. Реализирахме редица важни проекти, които жителите на областта очакваха от десетилетия. Новият облик е видим в сърцето на града, като предстои Русе да се обърне и с лице към реката, както и да се инвестира в облагородяването на междублоковите пространства в кварталите, реконструкцията на улици и тротоари“, разказва за политическите си планове Нунев, който през последните години помага активно и за възраждането на русенския спорт. Гледа да не пропусне мач на „Дунав“ и е щастлив, че тимът си осигури класиране в челната шестица на елитната ни дивизия. Миналата година Нунев дори получава награда за принос в развитието на русенския спорт по време на официалното откриване на футболния празник „110 години футбол в Русе – мост между поколенията“.

Съвети за спорта приема и получава от сестра си Анелия Нунева, с която имат много силна и специална връзка още от деца. Първата българка, която получава прозвището „най-бързата бяла жена в света“ преди три години беше удостоена с награда за лидерски функции в леката атлетика. В основата е на възродения турнир „Младост“, в който и самата тя е участвала като млад спортист. Споделя, че едва след като се отказва от състезателна дейност, осъзнава какво е постигнала в спорта. „Познати и непознати хора ме спираха по улиците, радваха ми се… Тогава осъзнах, че съм много известна. Докато съм тренирала просто съм нямала никакво време лично за себе си, изобщо не съм мислела, че съм нещо голямо в леката атлетика. Чувствам голяма благодарност и гордост. Казвам си – боже наистина съм постигнала нещо…“, спомня си днес Анелия Нунева. А за брат си споделя, че винаги я е подкрепял. „Още преди години, докато беше шеф на полицията, винаги е бил до мен. На моите известни приятели-спортисти, на всички се е отзовавал да помогне“, разказва великата ни спринтьорка.

Не спира да хвали Нунев и още една жена - съпругата му Таня. Тя е жената, която и до днес го кара да се усмихва като ученик щом звънне телефона му и тази, която го вдъхновява да вярва в любовта и доброто. Макар че преди време той събирал синовете си на собственоръчно приготвена рибена супа вкъщи, днес тя е тази, която готви вкусно. Тя е жената, която го успокоява и балансира. И тази, която говори с огромно уважение за майка му, с която са родени на един и същи ден – Благовещение. Споделя, че да живееш с Пламен Нунев  е много лесно. Защото е любвеобилен, добър, толерантен, мил човек. „Винаги успява да ме накара да се усмихна, а за мен това е най-важно. Въпреки че работа му като политик е свързана с доста негативни емоции и дълги отсъствия от вкъщи. Не смятам, че професията е основният фактор за  отношенията. Всичко зависи от хармонията, която усещаме помежду си“, разказва Таня, за която Пламен е и сродна душа. Свързват ги общият мироглед и общи интереси – двамата обичат голямото си семейство, спорта, пътуванията, планината, киното, играта на табла и карти с приятели.

Двамата не пропускат и Националната молитвена закуска във Вашингтон, на която са специални гости вече шест поредни години. На форума се събират политици от цял свят, които говорят за вярата в Бог, силата на духа, хуманизма и обединяването около общи ценности. Именно заради натрупаните контакти и уважението, което изпитват към него политици от цял свят, Нунев е успял да ги убеди, че тази година Балканската молитвена закуска трябва да се проведе в България и дори вече е сигурно, че форумът ще е в Пловдив.

На едно от изданията на молитвената закуска, Пламен Нунев се запознава с  историята на 35-годишния Ник Вуйчич, роден без ръце и крака, който успява да го убеди, че няма граници за един човешки дух. Австралиецът е семеен, има детенце и не се съобразява с ограниченията, които съдбата му е наложила. „Преодолява трудности, които никой от нас няма в ежедневието си, но въпреки това не се оплаква, а мотивира хората около себе си да продължават да се борят, каквото и да им се случи ”, разказва Нунев.

Вдъхновен от живота на Ник Вуйчич, същата година Пламен Нунев впечатлява политически лидери в Скопие с реч за моралните ценности. Тогава доскорошният русенски народен представител завърши речта си нестандартно - с цитат на великия Джордж Карлин. „Във времето на бързото хранене, лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и повърхностните връзки… Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете. Защото животът не се измерва с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни”.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design