ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Подменят печки на твърдо гориво с екологични уреди

Общество
13.03.2019  |  15:52
1 750
От днес русенци да подават заявления в Центъра за административни услуги на Община Русе
Снимка: Архив

От днес в Центъра за административни услуги на Община Русе са на разположение заявления, в които всеки желаещ може да посочи искането си за подмяна на отоплителните си уреди с по-екологични. На базата на интереса ще се определят зоните за въздействие, както и целевите групи. Заявлението може да бъде изтеглено и от страницата на Община Русе, в раздел Екология: http://ruse-bg.eu/bg/pages/645/index.html

Кампанията ще обхваща 1 500 домакинства на територията на Община Русе. Целта на инициативата е замяната на отоплителните уреди да завърши в рамките на три години.

Зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева взе участие в пресконференция по повод стартирането на новия проект „Българските общини работят заедно за подобряване качеството на атмосферния въздух“ по програма Лайф на Европейската комисия. По проекта партньори са общините: София, Русе, Бургас, Велико Търново, Монтана и Стара Загора. Брифингът се проведе вчера в столицата. Целта е подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на стари печки на твърдо битово отопление с по-екологична алтернатива.

На пресконференцията присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на Велико Търново Даниел Панов, зам.-кметът на Русе Наталия Кръстева, директорът на дирекция „Околна среда“  Маринета Николова от Бургас, представители на Министерството на околната среда и водите.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design