ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Полицейска акция в Русе: Иззеха стоки с лого на световни марки

Общество
14.03.2019  |  15:52
478
В два куриерски офиса са открити голямо количество кашони с различни артикули

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Русе вчера влязоха в два куриерски офиса  във връзка с информация за търговия със стоки, носещи различни търговски марки, без съгласието на притежателите на изключителното право върху тях.

Проверен е офис на куриерска фирма в Русе на бул. „Липник“, където пратка от такива артикули е изпратил 46-годишен мъж. Те са били насочени към клиенти от Европейския съюз. При действията на полицаите там са установени 18 кашона, в които е имало дрехи, портмонета и колани, брандирани с известни търговски марки. За въпросните артикули не е установено да има съгласие на притежателите на изключителното право върху търговските марки за клас 25 по МКСУ /международна класификация на стоките и услугите/, за конкретните марки. Те са били предадени от куриерската фирма на полицаите. Случаят е документиран и е започнато разследване в хода на образувано досъдебно производство.

 46-годишният мъж не за пръв път попада в полезрението на служителите на икономическа полиция. Преди около месец в Русе той е бил засечен при изпращане на такива стоки, за което тогава е било образувано досъдебно производство.

В хода на провежданата акция вчера служителите на икономическа полиция са установили още един подобен случай. При проверка в офис на фирма за куриерски услуги, намираща се в централната част на  Русе, са заловили двама от с. Смирненски – мъж на 33 години и младеж на 16 г., в момент на подготвяне за изпращане в други страни от ЕС голямо количество стоки, също обект на изключителното право на известни търговски марки. За тези артикули и въпросните марки отново не е установено наличието на съгласие на правопритежателите. При последвало претърсване и изземване, в имоти на територията на община Ветово, стопанисвани и обитавани от 33-годишния мъж, са установени още стоки с логото на известни търговски марки. Общото количество е около 200 килограма – дрехи, обувки и други. Случаят е докуметиран, като е започнато разследване в хода на образувано досъдебно производство за престъпление.

Работата по досъдебните производства продължава, под наблюдението на Русенска районна прокуратура.

В случаите е засечено нерегламентираното ползване на общо 18 търговски марки. Предстои уточняване на причинените вреди.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design