ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ „НАРКОТИЦИ“ В РУСЕ

Крими
15.04.2019  |  12:33
477
Има задържани русенци, в дома на 50-годишен са намерени 50 грама хероин и 30 грама метамфетамин

Полицейска операция за противодействие на разпространението и притежанието на наркотици е проведена от служители на ОДМВР – Русе в петък.  Екипи от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и специализираното тактическо звено са задържали 36-годишен русенец с около един грам хероин, а след това в лек автомобил „Мерцедес“ са установени две жени от Русе на 23 и 19 години, като едната е предала 2 грама хероин и 0,3 грама метамфетамин. По-късно е  задържан и 25-годишен русенец, в чиято чанта е имало грам метамфетамин, 15 грама амфетамин, 3 грама марихуана и таблетка "екстази".

В рамките на полицейската спецакция, след претърсване в дома на 50-годишен мъж в Русе, служителите са намерили и иззели 50 грама хероин и 30 грама метамфетамин, електронни везни, мобилни телефони и парична сума.

Проверка от криминалистите и на 33-годишен мъж в Русе, също е открила наркотични вещества.  Той предал на полицаите електронна везна и три пакетчета, в които е имало метаамфетамин.       

Отново в рамките на операцията в следобедните часове на 12 април в района на пътен възел „Охлюва“ в Русе, екип на групата за охрана на обществения ред при Първо РУ е спрял за полицейска проверка лек автомобил и униформените са установили, че колата се управлява от 40-годишен мъж от Русе. На въпроса на служителите дали в него или в автомобила има забранени от закона вещества, той отрекъл, но при извършения му личен обиск във вътрешен джоб на якето му е открито полиетиленово пликче, съдържащо бучки с неправилна форма в бял цвят. При полеви тест съдържанието на пакетчето е реагирало на вещество от групата на амфетамините.

 

 Започнати са досъдебни производства. Работата по случаите продължава.

Продължават и целенасочените действия на полицията в Русе по установяването и задържането на лица, свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design