ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Половин България бедства под вода

България
03.02.2015  |  08:20
1 475
Евакуирани села, затворени пътища, на редица места и снощи останаха без ток
Пороите наводниха къщи, разрушиха пътища, сринаха се цели скали. Снимки: АПИ

 

Тази нощ са продължили усилията на над 400 пожарникари, спасители и полицаи за преодоляване на последствията от наводненията в областите Варна, Добрич, Бургас, Благоевград, Смолян, Хасково, Кърджали, Силистра и Ямбол. Тежка остава обстановката в североизточната част на страната, където служителите на МВР, подпомогнати от местната власт, извършиха евакуация на жителите от няколко населени места. Продължава да се следи нивото на водите в критичните участъци и са предприети всички действия за опазване живота, здравето и имуществото на хората в тази част на страната, коментират от МВР.
Продължават да е в сила обявеното бедствено положение за общините Девин, ДългополАврен, Тополовград, Стражица, Болярово, Бургас и селата Одринци, Долина, Карапелит и Генерал Колево, и община Долни чифлик.
Вчера е извършена пълна евакуация на 205 души от село Долина, други 17 жители на населеното място ще бъдат изведени принудително. Частично изведени са жителите на село Одринци, които обитават ниската част на селището. Създадена е организация всички евакуирани хора да бъдат настанени, ако желаят, в общински сгради в селата Дончево и Ведрина.
Около 17.10 часа вчера приключи временното извеждане на над 285 души от селата Величково, Цонево, Гроздьово и Дъбравино. Залят е пътя Дъбравино-Долни чифлик. Сформирани са полицейски екипи, които да осигурят сигурността и защитата на имуществото на евакуираното население.
Обстановката на територията на областите Бургас и Благоевград постепенно се нормализира. Няма населени места без електричество или с прекъснато водоснабдяване.
Отменено е бедственото положение за община Смолянно то продължава да е в сила за община Девин. Нивото на река Тунджа към 18 часа вчера при Ямбол е било 473 см при  критично ниво 560 см. и  Елхово- 379 см, при критично ниво 395 см.
На територията на област Кърджали седем населени места останаха и вчера без електрическо захранване. Затворени са пътищата с. Китница – с. Русалско, общ. Ардино, гр. Джебел – с. Софийци, общ. Джебел, гр. Крумовград – с. Студен кладенецХасково в района на с. Студен кладенец, и отсечката за с. Софийци, общ. Джебел.
Продължава да е в сила обявеното бедствено положение за тополовградските села Чукарово, Синапово, Княжево, Срем и Устрем. Затворени пътни участъци, поради свличане на земна маса са гр. Маджарово – с. Бориславци, с. Бориславци – с. Малко Брягово, с. Малко Брягово – с. Долни Главанак и с. Богомил – с. Свирково  - гр. Симеоновград. В нивата на река Марица е регистриран спад при Свиленград и Харманли, леко покачване има  при Димитровград. Екип от пожарникари и спасители извършват мониторинг на дигите на реката в Свиленград.
Водната стихия наводни 20 къщи и разруши три постройки в силистренското село Долец, общ. Дулово. Хората и животните са евакуирани

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design