ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Последователната игра на непоследователност - откритието на всички времена

Коментар
26.08.2017  |  23:25
1 792
Отива си още една делова седмица, колко делова и колко добра, Вие си знаете…

 

Каква седмица само@

След като проследихме произхода на циганските проблеми в BG и ги обсъдихме на дискусия, наречена „Национална кръгла маса  за реална политика и ефективно решаване проблемите на етническата интеграция”, можем да кажем, че сме „до под кривата круша” в справянето на държавата с циганската проблематика. И съответно - с приобщаването на ромите към образователните стандарти на всяко следващо и следващо правителство, което се курдисва във властта. Засега сме в относително постоянна управленческа парадигма на много силното желание и съответно на ограничените възможности за постигане на  реални резултати, поради специфичните особености на колаборациите в кабинетите, оглавявани от Началството Б.Б.

 

И докато в Асеновград - новият център на ромската национална стратегия,  откриха МВР-участък в махалата, в Луковит, в идентична махала, с идентични поселници, избухна епидемия от вирусен хепатит А - или т.нар. „болест на мръсните ръце”. Като за начало на предстоящата учебна година 2017/18 това в Луковит си е направо класически бомбастична новина, подхваната с охота от медиите. Както стана ясно от пространен репортаж по БНР-то (5.50 мин.!!! - това за радиото е направо разточителство на време), хепатитът-паразит продължава да шества победоносно  и е хвърлил в паника не само здравните органи в Луковит, но и съгражданите на ромите от другите националности, защото болестите нямат избирателност към религиите и етносите. В 21 век – епидемия  на  мръсните ръце, липсата на вода, отсъствието на елементарни хигиенни навици у дадени индивиди?! Всъщност, ние цивилизация ли сме или нещо друго?

 

През седмицата Русе и русенци чухме по телевизора (в сутрешния Канал 1 на БНТ) лично от кмета Пламен Стоилов сериозни неща за сериозни проекти, които променят издъно цивилизования облик на града и го връщат към едновремешната му бляскава позиция на съвременно обиталище, със съвременни хора и перспектива напред във времето. Разбира се, в оскъдната ефирна рамка на подобен телевизионен репортаж, при това на живо, градоначалникът, на фона на Дунав, успя да маркира предстоящите нови „бомбардировки”, но те са неизбежни, за да се реализира амбициозната иначе управленска програма на кметския екип, който втори мандат обитава големия „параход” на пл. „Свобода” - сградата на Общината. Едно обаче е ясно - когато има воля и последователност, съчетани с разбиране и отношение на гражданството, всичко е възможно и може да се реализира. Хубавото в нашия случай е, че Русе и русенци  открай време сме свикнали да действаме на принципа „Мисли глобално,  докато действаш локално”.

 

В глобален план (планетарно) сме свидетели все така на последователна непоследователност-синдром, който най-здраво, като че ли  е прихванат от американския президент Donald Trump. Пригласят му началствата в Северна Корея, руснаците си пеят някакви техни частушки в Сирия и на Балканите, а сръбските дипломати за два дни се изнесоха и после отново се нанесоха в посолството в Скопие.

 

Затова Ви пожелавам последователност и градивност през уикенда. Задължително е обаче преди това да погледнете в перспектива към себе си.

Пазете се и бъдете здрави, приятели.

До понеделник в „От бряг до бряг”.

Ваш: St. Ar.

Пишете ми на: stoitza@abv.bg  

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design