ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Първи клип с дрон засне ученик от Математическата /СНИМКИ/

Общество
30.06.2017  |  19:52
622
Деветокласникът Виктор Дяков направлява апарата Phantom 4Pro+ над пъстрия фестивал "Музика и цветове"
Кадър от клипа - фестивалът "Музика и цветове" заснет отгоре

Дрон засне второто издание на Младежкия фестивал "Музика и цветове", който се проведе на 28 юни на Русенския кей. Безпилотният летателен апарат бе управляван от Виктор Дяков, ученик от 9 ”А” клас на ПМГ "Баба Тонка", под ръководството на доц. д-р Георги Христов, преподавател в РУ "Ангел Кънчев" и Силвия Йорданова, старши учител по информатика и ИТ в ПМГ "Баба Тонка".

 

Работата с дронове е началото на едно ново предизвикателство пред учениците на гимназията, които избраха да се обучават в извънкласна форма на най-новите технологии в световен мащаб. При заснимането на първия си клип младите математици се убедиха, че управлението на безпилотния летателен апарат трябва да се съобразява с мястото и околната среда, като задължително се спазват и правилата за безопасност. Освен това готовият продукт изисква също знания и майсторство за обработката на суровите кадри с подходящ софтуер и за добавянето на музикален фон.

 

Деветокласникът засне цветното шоу и красотата на Дунавския бряг с дрона Phantom 4Pro+, който бе закупен със средствата, осигурени от Общинската фондация "Русе - град на свободния дух" и нейния партньор Фондация „Еконт”.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design