ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Пътна карта за наводненията по Дунав представят в Будапеща

Свят
14.02.2019  |  14:23
969
Набират заявки за безплатно участие, целта е да се изработи стратегия за действие

Експерти от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР ще участват в Годишния форум по проект DAREnet „Мрежа за устойчивост по река Дунав“, финансиран по Програма „Хоризонт 2020“. Форумът ще започне на 1 март 2019 г. в унгарската столица Будапеща. По време на срещата ще бъде представена първата версия на „Пътна карта за проучване, развитие и иновации в басейна на река Дунав“. Служителите на ГДПБЗН ще обсъдят с участниците по проекта предизвикателствата, пред които са изправени структурите на Единната спасителна система при наводнения по поречието на река Дунав, казаха от МВР.

 

Всички заинтересувани организации, могат да участват в този форум безплатно. Регистрацията за срещата трябва да бъде направена до 25-и февруари на https://cmt.eurtd.com/events/event/view/175985/darenet-annual-practitioner-forum.

Партньори в DAREnet са 14 организации от 11 държави. За нашата страна това е ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Целта на проекта е първореагиращите при наводнение в басейна на река Дунав структури да обменят идеи, опит, добри и иновативни практики, както и да споделят предизвикателствата, пред които са изправени. В рамките на инициативата ще е разработена пътна карта, която в бъдеще е възможно да се превърне в стратегия за стандартизиране на действията при наводнение по поречието на Дунав и защитата на населението. Програмата „Хоризонт 2020“, която финансира дейностите по проект  DAREnet, е най-голямата европейска програма за проучвания и иновации с почти 80 млрд. евро финансиране за 7 години (от 2014 г. до 2020 г.). Основната цел на програмата е пренасяне на интересни идеи „от лабораторията до пазара“.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design