ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Ракът настъпва, само 10% от заболелите разбират на етап, когато може да се излекуват напълно

Здраве
31.01.2019  |  11:42
1 042
В Русе представят иновативни тестове за най-точно определяне на лечението за пациенти с онкологични заболявания

Статистиката в България е тревожна  - броят на онкоболните се е увеличил двойно за последните 20 години, а едва 10% от хората разбират, че имат рак, на етап, когато той може да се излекува напълно. Това коментират от УМБАЛ "Канев" по повод Световния Ден за борба с рака, който ще бъде отбелязан в Русе с представяне на един от най-иновативните методи на лечение на онкологични заболявания у нас. Съпътстващо Д-р Катерина Генова ще постави актуалните проблеми, свързани с превенцията и лечението на онкозаболявания в България и ще коментира най-модерните инструменти за практикуване на модерна персонализирана онкология у нас. Презентацията и беседата ще бъдат на 4 февруари от 13.00 ч. в конферентната зала на УМБАЛ „Канев“ в Русе.

 

Персонализираната терапия на пациенти с онкологични заболявания в България дава голяма надежда на специалистите за по-добри резултати от лечението. Тя е възможна благодарение на генетични и комплексни молекулярно-генетични тестове, чрез които лекарите могат да изберат най-подходящата терапия,  съобразно генетичните характеристики на тумора на конкретния пациент, коментират от болницата.

Като цяло е подценен и наследственият риск от развиване на раково заболяване, а тестове като GenomeBreast, тест за генетична предразположеност към рак на гърдата и яйчниците или ColoNext, за наследствен рак на дебелото черво, могат да идентифицират хората с висок наследствен риск и при тях да започне превенция и стриктно периодично проследяване от по-ранна възраст.

Иновативни тестове в онкологията като OncoDeep, OncoStrat&Go, Майнтрак с химиочувствителност дават възможност терапията да бъде базирана на специфичните генетични характеристики на всеки отделен тумор, което значително увеличава шансовете за спиране на еволюцията на тумора и постигане на ремисия на пациента. Анализ като OncоSelect позволява да се идентифицират терапевтични решения за пациенти, които не са в състояние да се подложат на биопсия, например пациенти с рак на белия дроб. Пълното и комбинирано туморно профилиране на кръвна проба и биопсия OncoStrat&Go освен, че дава възможност да се избере терапия, базирана на уникалните генетични характеристики на тумора, позволява и да се установи огнището на заболяването  при тумори с неустановен произход.

 

Такива тестове помагат също да се открият лицата с висок риск за развиване на злокачествено заболяване, а също и да се определи степента на риска от рецидивиране на заболяването. В събитието ще участват д-р Камен Кожухаров, управител на КОЦ Русе, д-р Катерина Генова, началник отделение „Медицинска онкология“ и ръководител „Лечебна дейност” на КОЦ Русе както и представители на фирмата, занимаваща се с генетичните тестове - НМ Дженомикс. Снимка: Интернет

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design