ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Разкрити са 6 допълнителни секции и две подвижни за избирателите в Русе

Политика
24.03.2017  |  23:25
1 860
За трудноподвижните граждани всяка община осигурява транспорт до урните

В 338 секции ще гласуват за парламент в неделя жителите на русенска област. Общият брой на избирателите е 216 761 човека, а само в община Русе те са 154 563, съобщи на пресконференция вчера председателят на РИК Мирослава Маркова. Допълнителни избирателни секции в града са отворени в психодиспансера, болницата, „Медика”, дом „Бачо Киро”, онкодиспансера и следствения арест. Предвидени са и две подвижни избирателни секции. Подвижни секции са разкрити още в общините Бяла, Иваново и Сливо поле. Хората, които работят по график без прекъсване в изборния ден, като лекарите например, могат да гласуват в секцията по месторабота. За трудноподвижните граждани всяка община осигурява транспорт до избирателните секции. В Русе хората, които нямат възможност сами да стигнат до урните, могат да заявят транспорт на телефон 082/ 881751.

Припомняме, че изборният ден започва в 7 часа и завършва в 20 часа. Ако има избиратели пред секционните комисии и в този час, председателят на секцията събира документите им и след решение на ЦИК,  ще могат да гласуват, но не по-късно от 21 часа. Машинно гласуване няма да има в нито една секция.

За вота на хората в 19-и Многомандатен избирателен район се конкурират 173 кандидат-депутати от 20 листи на партии и коалиции. Трима са заличени от списъците, след като са подали заявление, че напускат съответните листи, уточни още Мирослава Маркова. Районната избирателна комисия е разгледала три жалби за нарушения на изборния процес. Две са отхвърлени като неоснователни, по третата комисията е разпоредила на кмета да махне агитационни материали, които не са поставени на указаните за целта места.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design