ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Рецептите на Шкумбата : Чалбур

Сити кулинар
30.01.2019  |  14:42
287
Кулинарни магии от репертоара на Димитър Туджаров - Шкумбата

Продукти:

/дозите са на око, според броя порции/

пресни яйца

саламурено сирене

сол, червен пипер

зехтин /олио/

пресен чесън и копър - стръкове

 

Приготвяне:

В тавичка наливаме вода до половината да заври. В кипящата вода сипваме малко сол, разбъркваме и чупим вътре пресни яйца. Поливаме ги с лъжица, докато се забулят, но да останат рохки. В супени чинии натрошаваме измито от саламурата сирене. Изваждаме с решетъчна лъжица яйцата и ги слагаме по порции върху натрошеното сирене. Във врящата вода добавяме малко червен пипер и 1-2 с.л. зехтин и разбъркваме. Всяка чиния заливаме с половин черпак от мазната вода и оставяме сиренето малко да я поеме. Чалбурът се яде топъл, като се топи с хляб. По желание може да се прибавят лъжица - две гъсто кисело мляко и ситно накълцани пресен чесън и копър.   

Рецептата е публикувана в списание "Сити Кулинар"  през януари 2009 г.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design