ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Рекордни снеговалежи в Китай, стотици хиляди къщи без ток

Свят
10.02.2019  |  13:48
879
Пращат хеликоптери със спасители, храни, лекарства
Снимка: БГНЕС

 

Мощна снежна буря удари югозападните и източните райони на Китай в края на почивните дни за Пролетния фестивал, съобщава Ройтерс. Обилните снеговалежи предизвикаха проблеми с трафика, а заради скъсани далекопроводни жици стотици хиляди домакинства са без електричество.
Заради рекордното количество сняг, което наваля в югозападния автономен китайски регион Тибет, няколко населени места са напълно откъснати от света, съобщи БГНЕС. В окръг Ниалам, който е разположен на границата между Китай и Непал и е с надморска височина от 3800 метра, беше обявено извънредно положение. Преспите прекъснаха водоподаването, електричеството и комуникациите на близо 200 домакинства.
 

Властите изпратиха хеликоптери на помощ на засегнатите населени места, които доставиха храни, лекарства и стоки от първа необходимост, коментира "Дарик". Съобщава се за няколко разрушени сгради, които не са издържали на тежестта на натрупалия сняг. В провинция Джиангсу транспортът е напълно блокиран заради натрупалата близо 30-сантиметрова снежна покривка. Снеговалежите не са спирали от дни, а се очакват нови и още по-силни, предупреждават синоптиците. Засегнат е и железопътния транспорт заради замръзнали релси.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design