ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Румънското правителство твърдо за втори Дунав мост край Русе

Общество
02.12.2018  |  11:15
350
Министърът на икономиката Никулае Бъдълъу, управителят на Русенска област Галин Григоров и заместникът му Валентин Колев обсъдиха построяването на съоръжението
Галин Григоров и Никулае Бъдълъу

"Всички от кабинета разбират значението на изградените отлични отношения между Русе и Гюргево и подкрепят реализирането на подобен проект да се случи в този район". Това заяви министърът на икономиката на Румъния Никулае Бъдълъу по повод проекта за втори Дунав мост край Русе. Румънският министър се срещна с областния управител на Русе Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев на тържествата в Гюргево по повод националния празник на Румъния. Тримата обсъдиха необходимостта от изграждането на съоръжението именно при Русе и отсрещния румънски град Гюргево.

 

Бъдълъу посочи, че приоритетността на инициативата се подчертава и от все по-нарастващото значение на трансевропейските транспортни коридори VII и IX, увеличения търговски обмен между двете държави и ежедневните километрични задръстванията в района Русе – Гюргево. Той също така отбеляза, че целта на Румънската страна е изграждането на новото съоръжение да се случи с финансовата подкрепа на Европейския съюз. В срещата участва и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design