ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: 10-годишен велосипедист пострада при пресичане на червено

Крими
04.09.2019  |  11:26
468
Шофьор отне предимство на друг колоездач и го блъсна
10-годишното момче е с натъртен глезен след произшествието на кръстовището между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Васил Левски“

Двама велосипедисти са пострадали при пътни инциденти вчера в Русе

В 17:08 часа на тел. 112 е постъпило обаждане за  произшествие на кръстовището между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Васил Левски“. Изпратеният на местопроизшествието екип пътни полицаи са изяснили, че велосипед, управляван от 10-годишно момче, е преминал на червен сигнал на светофарната уредба, съобщават от МВР. При пресичането детето се е сблъскало с навлизащ в кръстовището на зелен сигнал лек автомобил „Опел Вектра“ с румънска регистрация, управляван от 39-годишен водач. Вследствие на удара велосипедистът е леко пострадал, като след преглед в болница е бил освободен за домашно лечение с натъртване на глезен.  Като причина за катастрофата е посочена – отнемане на предимство.

В 17:48 часа е получен още един сигнал за инцидент между велосипедист и лек автомобил на ул. „Чипровци“, в района на кръстовището с ул. „Сини камъни“. Там изпратеният полицейски екип е установил, че лек автомобил „Фолксваген“ със софийска регистрация, с  35-годишен водач, при ляв завой е блъснал движещ се насрещно велосипед, управляван от мъж на 33 години. В резултат на удара велосипедистът е пострадал леко. След медицински преглед са му установени контузии на главата и тялото, освободен е за домашно лечение.  Като причина за инцидента полицаите са отбелязали - отнемане предимство при маневра.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design