ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: 12 669 лева събрани в кампанията „Спаси цвете, подари надежда”...

Общество
21.09.2018  |  10:52
1 340
За първия учебен ден родители не купуваха букети, дариха парите за изграждане на плувен комплекс за рехабилитация на деца с увреждания
Спаси цвете, подари надежда Русе
На тържествата за първия учебен ден бяха поставени дарителски урни за кампанията

12 669 лева са се събрали благотворително в различни училища в Русе през първия учебен ден. Това сочат окончателните данни, станали ясни снощи. Инициаторите на кампанията „Спаси цвете, подари надежда” призоваха родителите вместо да купуват букети за учителите, да дадат парите за изграждане на плувен комплекс за рехабилитация на деца с увреждания.

 

Благотворителната кауза бе подкрепена в повече от 20 училища и много детски градини. Навсякъде бяха поставени кутии за дарения,в които се събираха парите за плувния комплекс на  фондация "Александър Русев". В училище"Ангел Кънчев" учат 29 специални деца. За седем от тях рехабилитацията с плуване вече дава добри резултати. „Това е единствения начин да се помогне на нашите деца, моята дъщеря е с ДЦП, плуването й се отразява перфектно”, заяви майка от момиченце от училището.

 

На тържеството в ОУ „Ангел Кънчев” директорът Енчо Енчев бе поканил председателят на  фондация "Александър Русев" Илиян Русев. Той благодари на всички, които подпомагат неговата кауза и заяви, че вече има хора, които дават земя, събират се средства и изрази оптимизъм, че идеята ще се реализира.

 

В малкото русенско училище има деца от няколко етноса. През тази година в две паралелки за първи клас са приети 39 деца. Класните стаи са цветни, приятни и модерно оборудвани. В училището вече има втори компютърен кабинет с интерактивна дъска, който е предназначен за обучение на по-големите ученици. След като класните стаи са модернизирани, директорът Енчев се надява през тази учебна година да бъдат отделени пари и за ремонт на фасадата на сградата.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design