ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: 22-ма доброволци от 7 държави готвят атракции за Карнавала /Снимки/

Общество
04.06.2019  |  16:19
297
Няколко дни преди Маскарада младежите „ще го подгряват“ на площад „Свобода“
Русенски карнавал чуждестранни доброволци

22-ма доброволци от чужбина по атрактивен начин ще се включат в организацията и провеждането на Русенския карнавал, който ще е на 22 юни. Тяхната роля ще е да мотивират повече млади хора да се включат в маскарада. Младежите от Испания, Португалия, Гърция, Италия, Тунис, Египет и Азербайджан вече са в Русе и провеждат срещи с организаторите на Карнавала. Следващата седмица чуждестранните доброволци ще направят посещения по  средните училища, като ще покажат чрез презентации и игри как протичат карнавалите в техните държави.

 

Естествено, те вече са преминали необходимото обучение за задължения и отговорности, културните особености на България. Ще се запознаят в подробности и със същността, историята, целите и традициите на Русенския маскарад. А сред първите научени неща, е как се казва на български „Елате на карнавала“. Няколко дни преди Маскарада младежите ще рисуват на площад "Свобода" приказни герои, фигури и животни по лицата на деца и младежи.

 

Предстоят междукултурни вечери и много уъркшопи, организирани от доброволците за жителите и гостите на Русе. Чуждестранните доброволци са тук по проекта „Доброволчеството: Стъпка нагоре в твоя живот“ на Сдружение „Вдъхновение“, който се реализира в партньорство с Младежкия дом Русе и  Стратегическата доброволческа служба, финансиран от ЦРЧР по  програма „Еразъм+“. Междувременно е създаден и  специален профил в инстаграм: carnival_in_ruse.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design