ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: 27 артисти от 11 държави се явиха на балетния кастинг /Снимки/

Култура
13.02.2018  |  19:07
532
Участниците са се явили и на конкурси в Чехия и Словакия, но в Русе ги е привлякъл спектакълът на балета „Лебедово езеро“
Русе балетен конкурс
Снимки: Русенска опера

Русенската опера Русе проведе кастинг за попълване състава на балетната трупа. Явиха се 27 участници от над 11 държави - Канада, Бразилия, Италия, Япония, Индия, Австрия, България, Англия, Австралия, Коста Рика, Сащ, Португалия, Испания, Корея. Участниците се явиха в две групи, като първия ден се представиха шестнадесет от тях, а останалите - следващия ден, уточниха от Операта.

 

Русенска опера привлича младите таланти с богатия си балетен класически репертоар. Езиковата бариера се преодолява лесно, т.к. всички ползват английски език, но и изучават български, казаха още от Операта. Журито се е състояло от: Иван Кюркчиев - директор на Русенската опера, Силвия Томова - балетен консултант, Христо Ангелов и Антон Иванов,  солисти в балета, Марияна Захариева - педагог и репетитор, Пламен Георгиев - диригент на хора.

 

Участниците са се явили и на конкурси в Чехия и Словакия, но в Русе ги е привлякъл спектакълът на балета „Лебедово езеро“, който ще се играе за последен път в настоящия си вид на 20 февруари от 19 часа в залата на Доходното здание, в който ще участват Емил Йорданов в ролята на принц Зигфрид и  Александър Александров в ролята Ротбарт – солисти на Софийска опера и балет, а в ролята на Одета/Одилия ще видим Весела Василева, примабалерина на Държавна опера - Русе.  На 13 април русенци ще могат да видят премиера на „Лебедово езеро“.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design