ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: 50 оставки в Спешната помощ

Общество
12.03.2019  |  16:25
618
Протестът на медиците в защита на временния директор на Центъра прерасна в искания за условията на труд и заплащането
Русе протест и оставки в Спешна помощ

 

Протестът на медиците от Спешната помощ в Русе от миналата седмица, който бе в защита на временно изпълняващият длъжността директор на Центъра д-р Дикова,  днес прерасна в протест с искания за по-високи заплати, за промяна в условията на труд и за среща с представител на министерство на здравеопазването. Пред медиите протестиращите заявиха, че вече са подадени 50 оставки от общо 130 работещи в Центъра.

 

Фелдшерка от русенския център заяви, че никой не им е обяснил защо в другите центрове заплатите са различни от техните и  защо  се чува, че има пари пък при тях не достигат. Нейна колежка от Ветово си е направила проучване и е установила, че единствената линейка, която имат, обслужва 21 700 човека население. На въпрос какво ще се случи, ако напуснат, отговорът бе, че просто няма да има екип.

 

Срокът на предизвестията изтича на 8 април. До тогава медицинският персонал и шофьорите очакват някой да чуе техните искания. Медицинска сестра апелира- „ най-накрая да бъдем чути като един цял колектив,че искаме достоен труд , достойно заплащане”, а шофьор на линейка допълни -„ако ви интересува кой ще поеме адресите докато нас ни няма, министъра да отговори на тоя въпрос”. Спешните медици настояват още изпълняващият длъжността д-р Недка Дикова да остане директор на центъра, защото смятат, че тя застава зад техните интереси. Нямат доверие на спечелилата конкурса д-р Маринова. Не защото не е добър лекар, а защото не я познават като колега. Освен това подозират, че конкурсът е предрешен.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design