ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: 500 работници ще наеме немската фирма „Бадер“ до края на годината

Общество
14.03.2019  |  10:51
1 248
Компанията планира да стартира производство най-късно през втората половина на тази година

500 работници ще наеме немската фирма „Бадер“ до края на годината. Компанията планира да стартира производството си най-късно през втората половина на 2019-а година . Това стана ясно вчера на срещата на областния управител Галин Григоров  с изпълнителния директор на „Бадер България Мениджмънт“ ЕООД  Сава Чорбаджиев.

По време на срещата  Чорбаджиев представи пред областния управител намеренията на фирмата за изпълнението на инвестиционен проект, целящ производство на тапицерии за автомобилната индустрия.

 На първо време персоналът, който ще бъде нает и обучаван, ще е около 80 човека.  През идната 2020 година се очаква общият брои служители да достигне 700 души, а след 3 до 4 години да се открие и втори завод на територията на Русе, където да се извършват дейности, свързани с разкрояването на материалите.

От своя страна областният управител изрази надежда, че заложените цели ще бъдат постигнати, което ще се отрази благоприятно на икономическото развитие на областта. Също така той пое ангажимент и за осигуряване на административна подкрепа на инвеститора, който подчерта, че Русе е избран както поради установените традиции в областта на шивашката индустрия, така и поради изключителното му логистично значение на Балканите.

Германската компания „Бадер“ (BADER GmbH & Co. KG) е сред топ 3 в света на компаниите за автомобилен интериор, а клиенти са й водещи автомобилни производители като BMW, Mercedes и Audi.

Фирмата има заводи и в други държави като Германия, Полша и Китай.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design