ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Безплатни прегледи за катаракта днес в „Медика“

Здраве
22.11.2017  |  08:01
4 218
Още 15 нуждаещи се ще могат да се възползват от съветите на очните лекари

Безплатни прегледи за русенци предлага отделението по Очни болести в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ днес от 11:30 часа. 15 желаещи, предварително записали се на тел. 082 830 230 или на регистратурата на УМБАЛ „Медика Русе“, ще могат да се възползват от услугата.

 

За втори път лекарите от болничното заведение помагат на нуждаещите се без пари в рамките на  кампанията „Не се страхувай от катаракта“, тъй като при първото й издание гражданите са проявили особено голям интерес.

 

Очното перде /катаракта/ е една от основните причини за загуба на зрение в световен мащаб, съобщават специалистите. Методът за лечение, който се прилага в отделение по Очни болести в УМБАЛ „Медика Русе“ e безкръвен, прави се с локална капкова анестезия и продължава броени минути.

 

Рутинната операция е с ултразвукова апаратура, а разрезът, който се е използвал при стария метод на лечение не се прави. Пациентите не изпитват болка, а възстановяването им е в рамките на 1-2 дни. Поставената леща е индивидуална за всеки пациент, а хоспитализация в лечебно заведение не се налага.

Операцията се прилага в лечебното заведение още от самото му откриване през месец март 2013 г. За близо 5-те години от катаракта са оперирани 3500 пациенти. Ако окото няма друг проблем, зрителната острота значително се повишава и пациентите бързо възстановяват всекидневните си задължения с лекота и радост, че отново виждат ясно, уточняват лекарите.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design