ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе: Бойко Борисов дойде да види разширението на „ВИТТЕ Аутомотив“ /Снимки/

Общество
12.05.2019  |  10:49
719
С премиера бяха вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на финансите Владислав Горанов, в завода вече ще работят над 1300 души
Бойко Борисов в Русе

 

Премиерът Бойко Борисов беше изключително впечатлен от разширението на „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД в Русе, което беше открито вчера. Това коментира самият той, след като заедно с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов разгледа работните помещения. Новооткритото разширение беше показано от изпълнителния директор на предприятието д-р Христо Христов и Райнер Гьолц - управител CEO на „ВИТТЕ Германия“.

 

"Такъв трябва да бъде подходът на всеки инвеститор в страната – парите от инвестициите да се влагат в България и да се развива индустрията" каза премиерът. Новата производствена база е част от изпълнението на инвестиционния проект „Разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия в Русе“, чиято стойност надхвърля 20 млн. лв. и спомага за разкриване на над 350 нови работни места. Така общият брой на работещите ще надвиши 1300. През тази година ВИТТЕ България отбелязва 10-годишнината от създаването си, а ВИТТЕ Германия – 120.

 

В обиколката на завода се включиха още кметът на община Русе Пламен Стоилов, народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, областният управител Галин Григоров, зам. областният управител Валентин Колев, председателят на ОбС Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Христо Белоев, общински съветници и др. По-рано през деня изпълнителният директор д-р Христо Христов получи значка на областния управител за цялостен принос в икономическото развитие на Русе и региона.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design