ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Директори от страната нищят финансовото управление на училищата

Култура
11.03.2015  |  15:12
590
Ще бъде направена съпоставка с модела в Англия, целта е дискусията да изведе конкретни предложения за нормативни промени при делегираните бюджети

Сдружението на директорите на математически и природо-математически гимназии в България ще проведе за първи път семинар за финансовото управление на училищата, като домакин ще е РусеОрганизатор на форума е МГ „Баба Тонка”, със съдействието на Училищното настоятелство и Фонд „Математика на бъдещето”. Двудневната среща започва утре, 12 март, в конферентната зала на хотел „Космополитан”. Ще се включат над 20 директори на математически и природо-математически гимназии от цялата страна. Сред гостите ще са бившият министър на образованието доц. Марко Тодоров, представители на РИО на МОН, Община Русе и на издателство „Аз Буки“.

Основен лектор на форума ще бъде Фил Бъджел. Той е дипломиран социолог на Университета в Оксфорд. Освен дългогодишната си преподавателска дейност в Англия, професионалната биография на Бъджел включва и директор на училище в Шефилд. В най-дълъг период от кариерата си е бил консултант и инспектор по управление на училища.

Фил Бъджел ще представи инспектирането на училища в Англия и делегираните бюджети в английското образование. Митко Кунчев, директор на МГ „Баба Тонка“, ще направи съпоставка на бюджет на училище в Англия и училище в България, директорът на ОМГ „Акад. Кирил Попов“ - Пловдив ще направи презентация „Делегиран бюджет“, като по темите ще има дискусии.

След форума ще бъдат синтезирани конкретни предложения, свързани с делегираните бюджети и финансовото управление на училищата, които ще бъдат изпратени до компетентните държавни органи, за да бъдат инициирани законодателни промени.

Снимка: Интернет

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design