ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Домакинка на детска градина с присъда за присвояване на близо 20 бона

Крими
02.02.2015  |  19:33
705
До приключването на съдебното следствие на първа инстанция, служителката в Ново село върнала парите, присъдата условна, плюс възпитателна работа

Ренета МИНКОВА

 

Домакинка на детската градина в Ново село получи условна присъда за присвояване на близо 20 000 лева от Окръжния съд в Русе. И.С. е обвинена в това, че при пряк умисъл, между 1 януари 2008 година и 15 март 2012 като длъжностно лице - завеждащ административна служба и касиер -домакин в ЦДГ ”Роза” - с. Ново село, присвоила чужди пари19  316,10 лева. Парите били собственост на Община - Русе и й били  връченив това й качество да ги пази. Според обвинението присвояването е в големи размери. До приключването на съдебното следствие на първа инстанция, парите били внесени и върнати обратно.

За деянието си  И.С. е получила наказание от 2 години лишаване от свобода, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 4 години. Не се налагат наказания като лишаване от правото да упражнява дадена длъжност, или конфискация на имущество.Наусловно осъдената евъзложена и възпитателна работа.Жената е признала вината си и е подписала споразумение с прокуратурата, което е одобрено от съда. Така то има последици на влязла в сила присъда.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design