ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: „Дунарит“ спечели зелен проект за близо 2,9 милиона лева

Бизнес
06.07.2018  |  13:58
2 822
Наред с екологичната насоченост фирмата ще увеличи производствените си мощности
Петър Петров Дунарит

Анелия Тонева

 

Проект за  2 874 830 лв. по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" спечели "Дунарит" АД - Русе. Това е вторият проект по тази програма, който  дружеството печели и е на второ място от общо кандидатствалите 56 предприятия. Изпълнителният директор и ръководител на проекта Петър Петров обяви, че рядко големи предприятия  като оглавяваното от него стават бенефциенти на тази програма.

 

От парите  1 221 803 лв. са безвъзмездно европейско финансиране,  215 612 лв. са национално съфинансиране. Предвидени са инвестиции инвестиции в материални активи за разширяване на производствения капацитет и намаляване разхода на енергия за производствени нужди. След предварителен енергиен одит, като  енергоспестяващи ще бъдат закупени и въведени в експлоатация Портална система със CNC управление за лазерно рязане, както и Струг със CNC управление.  

 

Ще бъдат закупени също и  Автоматизирана система за обработка на корпусни детайли, Машинен обработващ център и Вакуумна пещ за термообработка, плюс Камерна електросъпротивителна  отгревна пещ.

 

И тъй като това е "зелен" проект,чийто мерки са насочени към опазване на околната среда, очаква се след изпълнението му да бъде минимизирано количеството вредни емисии. Срокът за изпълнение е до ноември тази година, но при всички случаи  че ще бъде удължен, като това може да стане максимално с две години.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design