ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе е карнавал! Зрелищни маски и пищни костюми дефилират в 4 лъча към площада

Общество
19.06.2019  |  13:06
3 445
Тони Димитрова, Криско, огнено шоу и заря очакват русенци в събота вечерта
Снимка:Архив

55 състава и близо 1 200 участници ще се включат в Русенския карнавал в събота. Дефилиращите маски ще тръгнат в 4 лъча към площада. От 18:30ч. пъстрите шествия ще тръгнат от  Историческия музей, Гимназията по дървообработване, Общината и Операта.

Това стана ясно днес на пресконференция, в която подробности за събитието представиха зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост в Община Русе Даниела Шилкова, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова и директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов.

 На площад „Свобода“ ще бъдат разположени още три сцени: пред Доходното здание с участието на 220 деца от русенските детски градини; фолклорна сцена пред Общината, чиято програма ще завърши с голямо хоро - флашмоб, на което ще се хванат танцьори и граждани, както и сцена пред Паметника на свободата, която е предвидена за свободна изява на желаещите. Амбицията на организаторите е да предизвикат повече русенци да се включат във фолклорния флашмоб, който ще бъде заснет и ще бъде разпространяван като рекламен клип с туристическа цел.

От 18 часа на сцената пред Съда ще излезе   една от най-обичаните български изпълнителки Тони Димитрова, която ще вдигне настроението на публиката със своите хитове. След това, по традиция, ключа на града ще получат Царят и Царицата на карнавала.

Изключителен интерес предизвиква и  специалното участие на най-успешния български рапър – Криско, който ще наелектризира с изпълненията си карнавалната нощ.

    Вечерта от 22 ч. започва вълнуващо огнено шоу и интересна заря, с изпълненията на FIRETER, които ще представят атрактивен спектакъл, включващ в себе си уличен театър, музика, танц.

    През годините Русенският карнавал се е превърнал в традиция за свобода на изявата, чрез всички форми на уличните изяви – шествия, танци, игри, състезания.       

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design