ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе е най-добрият град за живеене за 2018 г., обяви Дарик радио

Общество
10.04.2019  |  16:04
2 487
Вицепремиерът Томислав Дончев връчи Голямата награда на кмета Пламен Стоилов

Русе е най-добрият град за живеене за 2018 г., обяви днес Дарик радио. В националното проучването на медията „Кой е най-добрият град за живеене в България“  Русе беше отличен с Голямата награда.  На официална церемония в София кметът Пламен Стоилов получи приза от заместник министър-председателя  Томислав Дончев.

    „Дължа тази добра оценка на мотивирания екип, с който се грижим за развитието на Русе и на добрата комуникация с гражданите. Имаме ясно очертани визия и приоритети, като тепърва предстоят по-хубавите дни за града и ни чака още много работа. Тази награда е изключителен стимул и е чест за мен, че се присъжда на Русе“, заяви Стоилов, който благодари на всички, подкрепили крайдунавския град в класацията и поздрави изпълнителния директор на Дарик Радио Радосвет Радев за инициативата.

Кампанията „Най-добър град за живеене” е инициатива на Дарик радио и DarikRadio.bg. Целта на проучването е да установи качеството на живот в големите градове в България.

Освен призът „Най-добър град за живеене” традиционно бяха връчени и награди в различни категории, както и специални награди на слушателите на Дарик. Класацията се провежда от 2007 г., като тази година в нея участваха 27-те областни града в страната, които бяха оценявани въз основа на 5 критерия: Икономика, Екология, Качество на живота, Образование, Сигурност.

За изминалата година данните показват, че най-добри показатели по тези критерии е събрал Русе. София е най-добър бизнес град. Бургас е първенец при образованието. Добрич е най-зелен, а най-сигурен е Стара Загора, съобщи NOVA.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design