ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе: Една седмица безплатни прегледи за 3 вида рак

Здраве
27.11.2018  |  11:05
1 838
Изследванията ще се проведат в Онкодиспансера, има телефон за записвания

 

От днес до 5 декември в  Комплексния онкологичен център в Русе ще се провеждат безплатни прегледи профилактични  прегледи за  заболявания от рак. Скринингови изследвания ще са за рак на млечната жлеза, рак на маточната шийка и рак на дебелото черво, уточниха от Диспансера. Безвъзмездната профилактика е финансирана от Министерството на здравеопазването и цели по-широка информираност на населението за превенцията на рака.

 

В скрининга за рак на млечната жлеза и рак на дебелото черво могат да се включат хора с фамилна обремененост, поради повишен риск от онкологични заболявания. Изследването за рак на маточната шийка се препоръчва на жените между 30 и 50-годишна възраст. От прегледите могат да се възползват и тези, които вече са преминали профилактичен преглед за рак на гърдата и рак на дебелото черво. При необходимост в консултациите могат да бъдат включени и други лица.

 

При изследванията за колоректален карцином е необходима предварителна тридневна диета, която ще бъде назначена след записването на часа за преглед.  Крайният срок, до който желаещите могат да се възползват от безплатната профилактика е 5 декември 2018 година. Прегледи ще бъдат назначавани след предварително записване на телефон - 082 81 99 12.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design