ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Факли за Каравелов

Общество
09.11.2017  |  10:15
675
„Колкото един народ е по-образован, толкова той е и по-щастлив“

 

 

С факелно шествие утре, 10 ноември  от 17.30 часа учениците от ОУ „Любен Каравелов“ в Русе ще отбележат годишнината  от рождението на своя патрон. В церемонията пред училището ще се включат Дружеството за исторически възстановки „Традиционер“ и Сдружението за патриотично възпитание „Приказка за България". Това ще бъде заключителният етап от поредицата събития, които училището посвети на рождението на великия българин.

 

Както вече съобщихме, част от Каравеловите дни, организирани от училището,  беше хепънингът с изложба под наслов „Обичам те, мое мило  Отечество!“ в края на октомври. Творбите на децата - рисунки и художествени фотографии, бяха подредени пред паметника на Любен Каравелов в Парка на младежта.  Жури в състав Стефан Петров, Теодор Тодоров и Симеон Рангелов оцени работите и излъчи победители.

 

На импровизирана сцена петокласници изнесоха спектакъл, а песните на талантливите  Кристина Баракова, Виктория Петрова, Габриела Илиева и Виктория Миланова допринесоха за празничното настроение на присъстващите. Бурни аплодисменти за изпълнението си получиха и момичетата  от балет „Импулс“ и мажоретен състав „Екстрийм“ към Общинския младежки дом с ръководители Петя Бонева и Вероника Миланова.

 

По време на празника от близката Английска гимназия „Гео Милев“ наизлязоха ученици, приключили учебните занятия. Част от тях започнаха да танцуват и да припяват. Други мълчаливо застанаха в нестройните редици на учениците от ОУ „Любен Каравелов“. Бившите каравеловци!...

 

 "Всъщност бивш каравеловец няма. Не може човек, бил веднъж част от сплотеното семейство на каравеловци, да не трепне още при първите акорди на училищния химн „Хубава си, моя горо!“. Защото да си каравеловец, значи да носиш в сърцето си онази неподвластна на време и разстояния  изпепеляваща  любов към Родината, завещана ни от Каравелов, Ботев, Левски, Вазов", коментират от училището.

 

„Колкото един народ е по-образован, толкова той е и по-щастлив“, пише енциклопедистът Любен Каравелов - велик патриот и страстен борец за свобода, писател, публицист, етнограф, фолклорист, мемоарист, литературен критик - цитиран от Каравеловци.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design