ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Гаф с тока на АОНСУ, Енергото дръпна шалтера на цяла улица

Общество
21.03.2019  |  13:13
768
80-те семейства от бившето общежитие са в безисходица, сред тях има с малки деца, също и пенсионери, и болни
угасиха тока на аонсу Русе

Днес, както от Енергото предварително бяха заявили, заради дълг беше спрян токът на блока на бившето АОНСУ.

 

Русе: Енергото дърпа шалтера на 200 души в АОНСУ, макар че си плащат

 

При спирането на електрозахранването обаче стана гаф - оказа се, че е дръпнат шалтерът и на къщите по цялата улица „Гоце Делчев”, както и автомивката, която се намира точно срещу блока на АОНСУ. На място веднага пристигна собственикът й. По телефона той се опита да разбере от диспечерите на Енерго про защо автомивката няма ток. Първо му отговориха, че някой не си е платил тока, малко по-късно в същия разговор пък му казаха, че имало авария в района.

 

Ядосан, човекът, който имал 22 обекта в страна, заяви че връща клиенти и заплаши, че ако до час не му бъде пуснат тока, ще съди Енергото. Собственикът на автомивката бе категоричен, че   никъде в страната няма такова чудо като това на което стана свидетел в Русе. Хората от околните къщи излязоха на улицата изненадани от спирането на тока и в техните домове. След по-малко от час се появи екип на Енерго про. Техниците отказаха да коментират како се е случило.

 

Но за минути се оказа, че токът на всички живеещи срещу сградата на АОНСУ вече е пуснат. В коментар от ръководството на електрическата компания заявиха,че при спиране на тока на блока, не е сработило резервно захранване и затова и околните сгради също са били без електричество, но проблемът е отстранен.

 

Но не и за 80-те семейства от бившето общежитие. В началото на седмицата били внесени 7 хиляди лева, но това не дало основание на Енергото да отложат спирането на тока заради дълга от общия електромер, който всъщност не е ясно как се е натрупал, тъй като семействата си плащат по показанията на индивидуалните им електромери. Сега те няма къде да отидат, а и няма с какво да се топлят и да обслужват бита си. В блока живеят много семейства с малки деца. Има също пенсионери и болни хора. Обитателите на бившето общежитие на АОНСУ са в безизходица и не знаят какво да правят. Професионалният домоуправител  на сградата Цветелин Цонев заяви,е подал възражение в Енергото. Няма още отговор. Но очаква да се намери разрешение на сериозния проблем и хората в блока отново да имат електричество.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design