ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе: ГЕРБ търси учителка за кандидат-кметица?

Политика
07.08.2019  |  13:59
1 871
Надяват се формулата „Фандъкова” да проработи и тук

Напориста и оправна директорка на русенско училище, показала добри резултати в учебната дейност и поддържането на материалната база, може да е успешният кандидат за кмет на Русе. На този профил се е спряло ръководството на ГЕРБ в крайдунавския град, съобщил за вестник „Бряг” информиран източник. Вече се оглеждали шефовете на водещи русенски гимназии, като все повече се оформяла идеята да се заложи на жена кандидат от сферата на образование по формулата  „Фандъкова”, пише днес вестникът.

 

Броени дни до обявяването на номинациите за  кмет на Русе в средите на ГЕРБ вече се очертава профилът на успешния кандидат на ГЕРБ. Най-общо казано - търсят се успели хора, неизхабени в политиката досега, но  с желание да се занимават с политическа дейност в интерес на гражданите на Русе, издал източникът на "Бряг". От седмица на територията на Общината  тече социологическо проучване на агенция „Екзакта” за това какви са нагласите на гражданите три месеца преди местните избори. На  въпрос от анкетата „За кое от изброените лица бихте гласували за кмет?” се посочват следните възможни отговори: Михаил Илиев /зам.ректор на РУ –б.а./, Росен Даскалов, Огнян Басарболиев, Йордан Йорданов /директор на НАП-Русе /, Спасимир Димитров / директор на дирекция „Обществен ред и сигурност” в Община Русе/, Бедрос Пехливанян – общински съветник от ГЕРБ, Галин Ганчев – директор на СУ”Васил Левски” – Русе. Очаква се част от тези имена да бъдат включени в официалните номинации за кмет на Русе от ПП ГЕРБ, които ще бъдат оповестени на 8 август.

 

На въпрос на „Бряг” какви са резултатите от социологическото проучване на „Екзакта”, депутатът Пламен Нунев отговорил: ”Анализът на проучването още не е получен. В момента, в който той стане известен, ще го оповестим публично, ще го предоставим и на медиите”. Според неофициална информация обаче, водещото име сред изброените в анкетата с най-висок процент харесващи го анкетирани е на бившия окръжен прокурор на Русе Огнян Басарболиев, който неотдавна  изненадващо подаде оставка от най-високия пост във Великотърновската апелативна прокуратура. В последните месеци той беше в частния бизнес като шеф в свинекомплекса в с. Бръшлен.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design