ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе : Инспектор Светослава Попова и главен инспектор Александър Ковачев от ОДМВР – Русе получиха награди от конкурса "Джовани Фалконе"

Общество
31.10.2017  |  17:38
1 294
Грамотите им бяха връчени от Н.Пр. Стефано Балди - посланик на Република Италия

Двама служители от ОДМВР-Русе бяха отличени в тазгодишното издание на конкурса "Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж" .

Инспектор Светослава Попова от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и главен инспектор Александър Ковачев, началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, бяха отличени в конкурса с почетни грамоти за съществен принос, висок професионализъм и ефективна борба с престъпността. Наградите им бяха връчени днес на тържествена церемония в Благоевград от Н.Пр. Стефано Балди - посланик на Република Италия в София.

 

Конкурсът в памет на Джовани Фалконе, италиански прокурор и известен борец срещу мафията в Сицилия, убит през 1992 г., е учреден през 2009 г. от община Благоевград със съдействието на посолството на Република Италия. Целта му е да бъдат подкрепени усилията на магистратите и полицаите, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си.

 

През тази година за наградите "Джовани Фалконе" са били номинирани общо 15 магистрати - съдии, прокурори и 34 полицаи от различни служби и сектори на Министерството на вътрешните работи.

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design