ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Йордан Анчев откри велосезона с победна серия /Снимки/

Спорт
13.05.2019  |  13:50
567
При изключително оспорвана конкуренция, ученикът в Русенската гимназия по туризъм се нареди на второ място след опитния колоездач от Щвейцария Ари Монтаниер
Йордан Анчев  планинско колоездене

Младата надежда в българското колоездене Йордан Анчев стартира с победна серия през новия сезон. В Петрич се проведе първото състезание за годината в дисциплината „Планинско колоездене“, което е включено в международната ранг листа. Байкърът от русенското село Ценово, който е ученик в Русенската гимназия по туризъм, показа, че е в много добра спортна форма. За първи път момчето се състезаваше във възрастовата група 17 плюс, в която конкуренцията е изключително оспорвана. Представителят  на „Райдър юнайтед“ успя да се нареди на второ място след опитния колоездач от Щвейцария Ари Монтаниер.

 

„Състезанието беше много тежко заради неблагоприятните климатични условия и силно разкаляния терен. Организаторите даже отмениха финалните серии при по-малките. Радвам се, че съм първи сред българските участници“, сподели Данчо след завръщането си. През първата проява за сезона Йордан Анчев се състезава с нов велосипед, закупен с помощта на спонсори и лични средства. Спортният календар на федерацията е наситен със състезания в страната и чужбина. До края на сезона почти всяка седмица колоездачът ще бъде изправен пред различни изпитания. Йордан Анчев започва с колоездачните състезания едва 10-годишен, вече има 31 първи места, 5 втори места, 2 трети места от различни участия от държавните шампионати и международни състезания у нас и в чужбина.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design