ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе : Искрен Веселинов: Работим за трети мост над река Дунав при Русе

Общество
14.11.2017  |  16:56
306
Силистра и Никопол са другите места за построяването на съоръжението, които бяха обсъдени при посещението на българската парламентарна делегация в Румъния

Двудневното официално посещение на българската парламентарна делегация в Румъния приключи днес. Депутатите бяха водени от председателя на Народното събрание Димитър Главчев.  

 

По време на визитата бяха обсъждани множество теми, касаещи двете съседни държави. Беше дискутирано реализирането на съвместни проекти, разширяването на парламентарния диалог, интеграцията на страните от Западните Балкани.

 

Заместник-председателя на ВМРО-БНД и народен представител от ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов бе част от делегацията, посетила съседна Румъния.  Според Веселинов северните ни съседи са готови да подкрепят изграждането на магистрала, свързваща Русе с Велико Търново.

 

„Съществуването на подобна инфраструктура е от интерес и за Румъния, тъй като много техни граждани пътуват към София или Атина и в този участък движението, както знаем, е най-натоварено и опасно“,заяви Веселинов.

 

Той каза още, че сред темите, обсъждани в Букурещ, е била и тази за по-добрата свързаност между нашите две страни и изграждането на нови мостове над река Дунав. Като вероятни точки за бъдещия трети мост на Дунава са били посочени градовете Силистра, Никопол и Русе.

 

Народните представители се срещнаха и с българската общност в Букурещ. След това поднесоха цветя пред паметниците на Васил Левски и на Христо Ботев в Букурещ

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design