ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Кандидатурата на Пенчо Милков за кмет утвърдена, Нинова дойде лично

Политика
01.09.2019  |  13:15
145
“Победата на предстоящите избори ще се базира на силата и единението на всички граждани”, коментира кандидатът на левицата да градоначалник

Общинската конференция на БСП – Русе  утвърди с пълно мнозинство кандидатурата на Пенчо Милков за кмет на Русе. “Кандидатурата на Пенчо Милков за кмет на Русе е шанс жителите на града да имат млад, почтен, достоен професионалист за свой градоначалник”, заяви лидерът на БСП за България, Корнелия Нинова, която лично дойде в Русе. Тя беше гост на Общинската конференция на БСП. Нинова изрази подкрепата си за местната коалиция, сформирана от пет партии и движения - БСП, АБВ, Политическо движение "Социалдемократи", движение за радикална промяна "Българска пролет" и политическа партия "Съюз за отечеството",  която издигна кандидатурата за кмет на Милков.

 

“Една от целите на тези избори е да привлечем колкото може повече граждански структури, партии и хора, които искат промяна и в държавата, и в техните общини. Имаме реален и много голям шанс да спечелим местните избори в няколко областни града и Русе е един от тях, защото издигаме добър кандидат със силна и ясна платформа.” – категорична беше Нинова. От своя страна Пенчо Милков заяви, че победата на предстоящите избори ще се базира на силата на социалистическата организация и на единението, а управлението след това ще се осланя на колективните способности, сила и разум.

 

Милков изведе няколко основни принципа, на които ще се основава управлението на Община Русе: единство, компетентност, прозрачност и почтеност и сподели, че основната му цел като кмет ще бъде да работи за превръщането на Русе от догонващ град в иновативен, привлекателен, културен център. Като основен приоритет в своята платформа за управление на Русе, народният представител постави акцент върху необходимостта от активна екологична политика за града в две направления: активно противопоставяне с всички законови възможности на замърсителите, търсещи преди всичко свой собствен краткосрочен интерес за сметка на русенци и съсредоточаване върху изграждане и поддържане на масирани зелени системи, за да се възвърне мястото на Русе като един от най-зелените градове в България.

 

Милков уточни, че той и екипът му ще подкрепят всяка инициатива на гражданите за залесяване и подобряване на жизнената среда. В програмата си депутатът изтъкна някои основни приоритети, които ще бъдат заложени в стратегията за управление:

  •        Подпомагане на стартиращите компании в града;
  •        Помощ за семействата в родителството;
  •        Подкрепа за микро семейните търговски дружества;
  •        Повишаване на сигурността и опазването на обществения ред в града;
  •        Осигуряване на нови транспортни средства на общинския градски транспорт;
  •        Русе ще работи като проактивен, настойчив, гостоприемен град за привличане на специалисти и техните семейства от други градове и държави;
  •        Подобряване на достъпността в средата за хора с увреждания;
  •        Подкрепа за всички нива на образованието в Русе;
  •        Подкрепа за здравеопазването;
  •        Развитие на Русе в духовно и културно отношение за постигане на социално значими цели.

 

Милков коментира, че е против агресивното политическо противопоставяне и не толерира принципа и делението: или си с нас, или си против нас, както и политическото насилие във всичките му форми. Форумът на русенските социалисти направи оценка за работата на общинските съветници от БСП за периода 2015 – 2019г. и прие политическа платформа за участие на БСП –Русе в Местни избори 2019. Конференцията утвърди имената на кандидатите за кметове и общински съветници в предстоящите местни избори.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design