ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Канят безплатно на италианска кинопанорама, вижте на кои филми

Общество
05.12.2018  |  14:05
286
Прожекциите ще са в 4 последователни дни в зала „Европа“ на Доходно
колелото на живота филм
Кадър от „Колелото на живота“

 

Съвременни италиански филми ще могат да гледат русенци безплатно в зала "Европа" на Доходното здание. Прожекциите от кинопанорамата "Италия днес" ще са на 10, 11, 12 и 13 декември от 18 часа.

 

В понеделник, 10 декември, ще бъде показан криминалният филм

 

от 2017 г. „Докато има просеко, има надежда“. Лентата е създадена по едноименния роман на Фулвио Ервас и е успешният режисьорски дебют на Антонио Падован. В ролите влизат Джузепе Батистон, Теко Челио, Лиз Солари и Роберто Читран, а историята проследява мистерията около самоубийството на заможния граф Дезидерио Анчилото, производител на вино по екологичен метод. Смъртта на графа се оказва свързана с няколко убийства, а разследването на престъпленията е преплетено с причудливи обрати на фона на лозята и винените мехурчета. Успехът на филма е овенчан с две номинации „Златен глобус“ за най-добър сценарий и най-добър дебют, и една номинация „Сребърна лента“ за най-добра главна мъжка роля на Джузепе Батистон.

 

На 11 декември, вторник, ще е комедията

 

от 2018 г. „Двама малки италианци“ на режисьора Паоло Сасанели, който се превъплъщава и в една от главните роли, редом до Франческо Колела, Риан Геритсен, Дагмар Ласандер и Марит Нисен. Двамата наивни приятели Салваторе и Феличе предприемат авантюристично пътешествие из Европа. След известни злополучия и с помощта на екстравагантната Анке, превъзмогват собствените си страхове и задръжки, като си дават втори шанс, от който са били лишени. Връхлетени от живота, откриват радост, обич и привързаност в един странен триъгълник на присъщите за едно съвременно семейство взаимоотношения. Филмът обира редица награди от престижни италиански конкурси, сред които награда за главна мъжка роля и за най-добър сценарий, и най-добър сюжет от кинофестивала „Villammare“, награда за най-добър режисьор от кинофестивала „Magna Grecia” и др.

 

На 12 декември, сряда, предстои още една комедия.

 

Филмът е със заглавие „Колелото на живота“ и е с екип от режисьори Джовани Батиста Ориго, Соле Тонини, Джанлука Манджашути, Матео Джанкаспро, Кристиан Йеци, Киара Де Маркис и Франческо Дафано. Интересното е, че филмът е реализиран чрез т. нар. краудфъндинг (масово набиране на средства), като продуцентите събират около 25 хиляди евро за 60 дни. Комедията проследява историите на седем млади герои, които се изправят пред безмилостната ежедневна битка за собственото си бъдеще, създавайки нови и крайни начини за оцеляване. „Колелото на живота“ носи на своите създатели награда за най-добър филм от Международния филмов фестивал в Торонто през 2016 г.

 

На 13 декември, четвъртък, ще бъде представен

 

последният филм в програмата на италианската кино-серия – „Ленивците“ – драма от режисьора Франческа Аркибуджи, базирана на едноименния бестселър на Микеле Сера. Лентата разказва за двата противоположни свята на баща и син, които са в непрестанен сблъсък. Джорджо (Клаудио Бизио) е преуспял журналист, обичан от публиката и ценен от колегите си. Със своята бивша съпруга – Ливия (Сандра Чекарели) делят грижите за невръзстния им и мързелив син Тито (Гаддо Бакини), който си губи времето, прекарвайки го в лошата компания на приятелите си хулигани. Появата на нова съученичка кара Тито да открие любовта и преобръща живота му, но ентусиазмът няма да трае дълго...

 

Кинопанорама „Италия днес“ се представя за трета поредна година в Русе. Тя се провежда като част от тазгодишния Коледно-новогодишен фестивал в града и се осъществява от Община Русе в партньорство с Италианския културен институт в София. По традиция кинопанорамата излиза извън столицата и се пренася в още няколко града в България – Русе, Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Габрово и Монтана, коментираха от Общината.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design