ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Канят на игри и шоу на площад „Свобода“

Общество
27.09.2018  |  10:39
1 512
Над 1000 участници ще покажат песни, танци, спорт, творчески ателиета, специално участие ще имат и пожарникарите
всемир на таланти русе
Снимки: Архив на фестивала

 

„Всемир на таланти -  Русе‘2018“ ще се проведе от 10,30 до 17,00 часа на площад „Свобода” в неделя, 30 септември. Това съобщиха от Общината, отправяйки покана към русенци да се забавляват на атракциите. Участниците ще са над 1000 на възраст от 3 до 23 години. Около Паметника на свободата и пред Съда ще има 25 работилници и ателиета за сценични и приложни изкуства и иновативни занимания и игри, спортни надежди на Русе ще се включат в демонстрации и предизвикателства.

 

Там ще е и фестивалната сцена, на която състави и индивидуални творци от Общинския младежки дом и Детския център за изкуство ще представят музикално-артистичната програма от 10,30 до 12,30 часа. За първи път от седем години „Всемир на таланти - Русе“ се превръща в хепънинг за култура, образование, екология и спорт, коментират от Общината, откъдето са осигурени много изненади и тематични награди за всички участници. От там казаха още, че фестивалът ще бъде естествено ехо на домакинството на Световното първенство по волейбол и тематично ще припомни на русенци и гости на града за волейболния септември на Русе.

 

Традиционно ще участва пожарникарски екип със специализиран автомобил, предоставен за най-любопитните малчугани, които искат да видят отблизо истински пожарникари и пожарна кола. Те ще имат възможност да опитат част от техниките за гасене на пожар с шланг и вишка.  „Всемир на таланти - Русе‘2018“ се осъществява в изпълнение на културния календар и Общински годишен план за младежта’2018 на Община Русе със съдействието на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“, РДПБЗН-Русе, Общинския младежки дом, Общинския детски център за култура и изкуство, „Русе арт“, „Комунални дейности“ и „Паркстрой“, уточниха от Общината

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design