ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Кметът Стоилов с писмо до министъра и 2 март да е неучебен

Общество
28.02.2018  |  11:24
2 575
Продължава почистването на улици и тротоари от снега, 100 са свободните места в подземния паркинг под „Арена Русе“

 

Заради влошеното време и във връзка с очаквания нов снеговалеж в края на седмицата, с доклад до министъра на образованието кметът Пламен Стоилов предлага 2 март, петък, също да бъде обявен за неучебен ден за всички училища на територията на общината. Това съобщиха от Община-Русе. Както вече съобщихме, поради усложнената зимна обстановка, със заповед на Стоилов учебните занятия бяха отменени от вчера до 1 март, включително. Очаква се утре Министерството да издаде заповед за неучебен 2 март, петък.

 

Продължава почистването на улици и тротоари в община Русе с цялата налична техника на снегопочистващите фирми. Към момента са затворени пътищата Русе – Кубрат и Русе – Вятово, а от общинската пътна мрежа: Мартен – Николово и Николово – Червена вода. Останалите пътища са проходими при зимни условия, но заради силния вятър, пътната обстановка постоянно се променя.

 

Кметът Пламен Стоилов благодари на всички шофьори, които се съобразиха с призива на Общината и вече ползват активно двата подземни паркинга. Паркингът под Доходно здание продължава да е със запълнен капацитет, но още 100 свободни места има в паркинга под „Арена Русе“. Припомняме, че водачите на автомобили могат да го използват безплатно до петък, за да се освободят част от улиците за снегопочистващата техника.

 

„Благодаря на русенци, които са дисциплинирани и почистват пространствата пред блокове, магазини и офиси“, заяви още кметът. Умоляват се гражданите да не хвърлят снега на пътното платно, а по възможност да го трупат в края на тротоара. В Община Русе продължават да постъпват сигнали, на които се реагира своевременно, казаха още от Общината. Снимката е илюстративна от Интернет.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design