ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе: КОНЦЕРТ ЗА КУРАЖ НА ЖЕНИТЕ С РАК НА ГЪРДАТА

Общество
24.10.2018  |  13:28
551
Зрителите ще видят видеопослание на известната телевизионна водеща Нана Гладуиш

Комплексният онкологичен център организира концерт, чиято цел е да вдъхне повече кураж на страдащите от рак на гърдата, както и на техните близки. Събитието ще се състои на 26 октомври     от 19.00 часа в Пленарна зала на Общината, като входът е напълно свободен, съобщи д-р Камен Кожухаров,директор на КОЦ.

 Няколко силни жени ще се осмелят да разкажат от първо лице за своята среща с болестта и за лечението си. Известната телевизионна водеща Нана Гладуиш изпрати видеопослание, което ще бъде излъчено  пред зрителите в залата. Абсолютно безвъзмездно в концерта участват състави на Общинския детски център за култура и изкуство, Вокална студия „Слънчеви ноти“, Тамбурашкия оркестър, Детска студия за балет „Инфанти“ към НЧ „Захари Стоянов“, вокалната група на Гимназията с изучаване на немски език „Фридрих Шилер“.

 19 октомври е обявен за международен ден за борба с рака на гърдата. По този повод през 1985 г. октомври е обявен за световен месец за борба с рака на гърдата. Идеята е да се популяризира превенцията сред жените като ефективен метод за ранно откриване и лечение на коварното заболяване.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design