ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе: Куп медали и грамоти за балерините от НУИ „Проф. В. Стоянов“ от национален конкурс

Общество
15.04.2019  |  11:38
667
Русенци завоюваха отличията в надпревара с над 900 деца от цялата страна

С множество купи, медали и грамоти се завърнаха балерините и балетистите от Националното училище по изкуствата „Проф. В. Стоянов“ в Русе от Втория национален конкурс „Танцова въртележка“, който се проведе през изминалия уикенд в Горна Оряховица.

Двете първи места бяха присъдени на русенските ученици в категорията „Класически танц“, трета възрастова група, за танците „Ноктюрно“ и „Музикален момент“. Първо място получи и дуетът на Ера Георгиева и Даная Георгиева. Втори места бяха дадени за соловите изпълнения на Ива Петрова, Алена Герджикова и Ера Георгиева. Второ място завоюва и дуетът на Юлияна Сярова и Елисавета Костадинова с танца „Нежност“. С втори места бяха отличени танците „Валс“ в категория „Класически танц“ и „Клоуни“ в категорията „Съвременни танци“. Трети места получиха соловото изпълнение на Алена Герджикова, дуета на Алена Герджикова и Ива Петрова, както и танците „Полка“ (категория „Класически танц“, формация), „Тарантела“ ( категория „Характерни танци“, група), „Sugar“ и „Котки“ (категория „Съвременни танци“, група и формация). С медали за трето място се окичиха и участниците в танца „Валс“ (формация), „Чарлстон“ и „Нито ти, нито аз“ (групи). Поощрителни награди бяха присъдени на Виктория Георгиева, Калина Колева и Юлияна Сярова. Хореографът на учениците д-р Деница Анчева бе отличена с грамота за отлична работа с деца в областта на танцовото изкуство.

В оспорваната надпревара участие взеха над 900 деца от цялата страна. Конкурсната програма включваше четири възрастови категории в стиловете „Класически балет“, „Съвременни танци“ и „Характерни танци“.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design