ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе - „люлката“ на военноморския флот /СНИМКИ/

Общество
08.08.2017  |  18:08
413
Преди спектакъла оркестърът изнесе концерт пред Доходното здание
Снимка: Брягнюз

Военен ритуал и спектакълът „Вълни“ на Представителния духов оркестър на Военноморските ни сили имаха възможност да видят русенци на площада пред Общината вчера вечерта. Спектакълът бе съпроводен и от красива заря. Това беше завършекът на честванията в Русе по случай 138 години от създаването на Военноморските сили на Република България, които водят началото си от тук.

 

Преди спектакъла оркестърът изнесе концерт от 18.30 ч. пред Доходното здание. Концертът беше последван от празнично шествие до Паметника на моряка с участието на мажоретен състав „Екстрийм“ към Младежкия дом. Пред паметника се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя. На церемонията присъстваха флотилен адмирал Мален Чубенков, народният представител - вицеадмирал Пламен Манушев, кметът на Русе Пламен Стоилов, Н.Пр. Русенският митрополит Наум, заместник областният управител Валентин Колев и др. В своето слово кметът на Русе заяви, че в продължение на 138 години Българските военноморски сили са се превърнали в символ на национална сила и чест, а с ежегодното честване на този ден, съхранявайки миналото и предавайки го в бъдещето, не само отдаваме заслужената почит на многобройните български моряци, но и развиваме патриотичен дух и гордост у младото поколение.

 

Както вчера съобщихме, по-рано през деня  Стоилов отличи с плакет „Русе“ и парични премии гл. старшина Живко Иванов, майор Валентин Иванов и матрос Росен Вангелов за отлично изпълнение на служебните им задължения и по повод годишнината на ВМС. Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев връчи на русенския градоначалник Адмиралтейска грамота за съпричастност към съхраняване на историята и традициите на военния флот и в знак на благодарност за доброто сътрудничество и гостоприемство, определяйки Русе като „люлката“ на военноморския флот. Адмиралтейска грамота получи и областният управител Галин Григоров.

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design