ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Майки излязоха на палатков лагер

Общество
18.06.2018  |  11:05
570
Дежурствата ще продължат, докато се финализират преговорите със социалния министър за децата с увреждания
Русе палатков лагер на майки на деца с увреждания

 

И в Русе родителите на деца с увреждания излязоха на палатков лагер в знак на подкрепа на протестите в страната. Майките настояват социалният министър да приеме финансовата рамка в закона за личната помощ, направена от омбудсмана Мая Манолова. Русенки бяха първи, които настояха да не се приема оставката на  министър Петков, защото без него преговорите биха започнали от нулата.

 

За първи път в страната: Протест в защита на социалния министър

 

За повечето родители на деца с увреждания е важно да могат да продължат да се развиват професионално, затова настояват държавата да осигури асистенти за децата им, докато са на училище. Родителите искат да имат право на избор. Майка на 7–годишно момченце например е изправена пред избора дали да продължи да работи и да се развива професионално, или да остане у дома, посветена на сина си.

 

„Получава се казуса, че държавата губи или един от двамата, а може да се окаже, че губи и двамата, защото ако спра да работя, пак никъде няма гаранция, че той примерно ще израсте по някакъв начин интелектуално, каквито и усилия да полагаме”, заяви Снежинка Захариева.

 

Точно по този начин стои и въпросът с повечето млади жени, които искат друг човек да помага да децата им докато са на училище и в рехабилитационен център, за да могат и те да работя. Родителите направиха график за дежурства в палатковия лагер, който е безсрочен и ще продължи докато се финализират преговорите със социалния министър.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design