ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Малки професори заработиха в мащабни научни центрове /Снимки/

Общество
12.05.2019  |  12:26
251
Светилата на науката поставиха акцент върху здравословните параметри и опазването на околната среда
град на знанието русе

 

Градче на знанието беше изградено вчера в Русе с общите усилия на деца, родители и педагози от 19 детски градини в общината. Науката беше представена през детските очи с научни центрове, лаборатории и арт-ателиета. Във всеки център бяха представени анимирани презентации и видео-спотове, изработени в детските градини с участието на педагози и деца. В пет големи шатри бяха разположени центрове: „Кафе“, „Вода“, „Шоколад“, „Сода“, „Брашно и сол“, като всеки от тях имаше специално обособени зони за научна работа на малките професори, лаборатория, зона за новини и информация, зона за посетители, работилница и изложба.

 

Чрез специално подготвени игри децата се запознаха с непопулярни факти, интересни експерименти и най-новите прозрения и научни доказателства за структурата, приложението и въздействието на тези елементи и продукти. Малките светила на науката поставиха акцент върху здравословните параметри и опазването на околната среда. Инициативата е част от проект „Удивителният свят на знаещите-6 годишни в Русе“, която се реализира от Детска градина „Снежанка“ по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

 

„Удивителният свят на знаещите 6-годишни в Русе“ е иновативна концепция за поглед в задълбоченото научно познание чрез детските очи, фантазия и възможности. По своя мащаб и същност това е иновативна както за Русе, така и за страната образователна и творческа изява с максимален обхват и въздействие с участието на всички 6-годишни деца от предучилищните групи на общинските детски градини на територията на Община Русе, в т. ч. и детските заведения в малките населени места", коментираха инициаторите.

        

 

     

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design