ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Математическата гимназия с най-добра учебна компания в България

Общество
04.06.2018  |  12:43
474
Екипът на VICEM ще представя страната на европейския кръг на състезанието през юли в Белград, през есента заминава за Брюксел

 

Учебната компания VICEM от Русенската математическа гимназия „Баба Тонка“  спечели приза „Най-добра учебна компания на България“  на десетото издание на младежкия предприемачески форум на Джуниър Ачийвмънт „Изгряващи звезди“ в София. Така екипът на VICEM - Виктория Пенчева, Виктор Дяков, Елена Михайлова и Михаела Дакова от 10 клас, ще участва в състезанието „Най-добра учебна компания на Европа“,  което ще се проведе в Белград в средата на юли.

 

Отборът спечели специалната награда „Предприемачи на бъдещето“ и получи покана от евродепутата Владимир Уручев да бъде част от делегацията на Европейския конгрес на младите екопредприемачи в Брюксел през есента на тази година.

 

Другите два ученически отбора на гимназията Mister Minds и  Retyres, също се представиха блестящо. Учебна компания „Retyres“ (Елиязар Ганчев, Георги Саджеклиев, Ивелин Ченков и Максим Къснеделчев от 10 клас) спечели специалната награда на Telelink „Най-голям технологичен потенциал“. Учебна компания „Mister Minds“ (Божидар Абаджиев, Дарина Добрикова, Лилия Енчева, Илина Маринова от 9 клас) спечели наградата на медиите за млади предприемачи „Малки стъпки към успеха“.

 

Форумът на Джуниър Ачийвмънт „Изгряващи звезди“ е под патронажа на Министерството на Председателството на България на Съвета на ЕС. Той е  заключително събитие на програмите „Учебна компания“ и “JA Startup” на образователната организация JA България и се организира и провежда ежегодно от 2009 г. насам.  Форумът събира на едно място над 350 ученици, студенти, преподаватели, представители на бизнеса и държавните институции, дипломати и медии.

 

Двудневният форум беше в София тех парк, където ученическите екипи представиха на сцена и участваха в т.нар. панелни интервюта. Търговското изложение на учебните стартъпи се проведе на 2 юни от 9 до 18 часа в НДК. Същия ден се проведе официалната церемония по награждаването на най-добрите младежки стартъпи.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design