ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе: Математици ладуваха в Областната администрация

Общество
14.01.2019  |  15:42
386
Ученици от МГ „Баба Тонка” пресъздадоха обичая пред гости от Общинския съвет и НЧ „Гоце Делчев”

Традиционния български обичай „Ладуване” пресъздадоха днес ученици от МГ „Баба Тонка” – Русе. Възстановката беше представена пред техни връстници от гимназията, както и пред официални гости от Общинския съвет  и НЧ „Гоце Делчев”. Домакин на събитието беше Областната администрация в Русе.  Инициативата е част от проект “Направи добро - съхрани българското - създай бъдеще!”. Идеята за него е на трима възпитаници на МГ „Баба Тонка” - Хакан Хасан–12 клас, Вероника Койчева–11 клас и Надежда Маркова–11 клас. Учениците са разработили проекта под ръководството на Миглена Дамянова -  старши учител по Обществени науки и гражданско образование.

Основната идея на проекта е популяризиране на културно - просветна дейност чрез доброволчески инициативи, съхраняване на българските традиции, чрез организиране на възстановки и адаптиране във века на високотехнологичните средства, чрез използване на създадена от тях приложна програма, която да автоматизира дейностите в читалище „Гоце Делчев” в  Русе.

 Участници и партньори по проекта са Община Русе, Русенският университет „Ангел Кънчев” и НЧ „Гоце Делчев”. Проектът ще се реализира до края на настоящата учебна година.

 

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design