ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: „Медика“ откри модерен възстановителен комплекс в „Ялта“

Общество
03.05.2019  |  16:58
2 068
В Центъра се предлагат над 60 процедури, има безплатен басейн с хидромасажни дюзи за деца до 3-годишна възраст
Русе Медика Експерт в ялта

 

Над 60 процедури се предлагат в открития днес възстановителен комплекс "Медика Експерт".Той е разположен на първия етаж в спортния  комплекс "Ялта", а модерната база за възстановяване, рехабилитация и физиотерапия е разпределена на четири сектора: СПА сектор с басейн с хидромасажни дюзи, тангенторна и перлена вана, както и сауна с обособено помещение за калолечение; Сектор Кинезотерапия с уреди за активна рехабилитация; Сектор Физиотерапия, който разполага с апарати за лазертерапия, лимфен дренаж, вакум терапия, ултразвук , магнитотерапия и други, а също и Масажен сектор, където се предлага меден масаж,   тонизиращи и антицелулитни масажи с ароматни масла. 

 

Гости на официалното откриване с водосвет, извършен от отец Искрен, бяха значими имена от тежката атлетика, сред които Янко Русев, старши треньорът на националния отбор Иван Иванов и  Севдалин Маринов, които са в Русе по повод осмото издание на традиционния турнир " Купа Русе", което ще бъде открито утре. Сред гостите беше и почетният гражданин на  Русе проф. д-р Румяна Ценкова от Университета в Кобе, Япония,  на която управителят на Лечебни заведения "Медика" доц. д- р Кирил Панайотов показа отделните сектори.

 

Административния мениджър Зорница Николова поясни, че Сектор Физиотерапия ще  работи сутрините и по   Здравна каса и допълни, че басейнът с хидромасажни дюзи ще може да се ползва и от деца с неврологични заболявания, като за деца до 3- годишна възраст той ще е безплатен. Уникален за Русе апарат, който предлага текар терапия се намира в сектор Физиотерапия- чрез затопляне в дълбочина той намалява болката и действа противовъзпалително.

 

"От година и половина работим по това пространство" , сподели доц.д- р Панайтов и добави, че ще има и кабинет по източна медицина, пет месеца  български кинезитерапевти са били в Монголия, а сега на свой ред монголските им колеги са  на гости по програма съвместно с русенския университет  и Университета по източна медицина в Улан Батор. Своите адмирации към новия комплекс поднесе и депутатът Пламен Нунев. Възстановителният център е подходящ не само за рехабилитация на  спортисти, но и за хора с проблеми в опорно- двигателния апарат.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design