ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: „Медика“ съветва как да опазим доброто зрение на децата

Здраве
20.09.2018  |  12:30
519
„Родителско кафе“ се завръща през септември

 

Сбирките от поредицата „Родителско кафе“ на Лечебни заведения „Медика“ се подновяват от септември. Всеки месец родителите, проявяващи интерес към развитието и здравето на децата си, отново ще имат възможност да се срещнат със специалисти на по чаша кафе. Майките и татковците не само ще могат да се консултират с медицински лица, но и да обсъдят едни с други въпросите, които ги вълнуват, коментират инициаторите от "Медика".

 

През първите дни на есента и началото на учебната година, организаторите са избрали да посветят събитието на детското зрение. Д-р Луиз Панайотова – лекар в отделение по Очни болести към УМБАЛ „Медика Русе“, ще даде съвети на родителите как да опазят доброто зрение на децата. Ще посочи предупредителните симптоми за нарушения и ще отговори на въпросите, относно честотата и продължителността на използване на електронни устройства.

 

Инициативата, насочена към подобряването на социалния и здравен живот в общността, стартира преди година. До сега бяха обсъдени теми за детското здраве през различните сезони, храненето, правилната стойка, етапите на психично и емоционално развитие, образователни игри и други. Лектори бяха специалисти лекари, логопеди, педагози и психолози. За новият сезон на поредицата организаторите предвиждат редица нови и вълнуващи родителите срещи. Първото за есента „Родителското кафе“ ще се проведе на 26-ти септември /сряда/ в Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе от 18:00 часа. Входът е свободен, а от Лечебни заведения „Медика“ са подсигурили безплатно кафе и чай.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design